Shin Splints

Shin Splints laten behandelen

Shin Splints behandelen met Mylogenics™

Shin Splints, scheenbeenvliesontsteking, mediaal tibiaal stresssyndroom of ook wel springersschenen genoemd. Een erg vervelende blessure waar men maanden of soms wel jaren last van kan hebben. Bij scheenbeenvliesontsteking heb je last van de spieren aan de voorkant van het onderbeen. Meestal begint het met een korte pijn als de hiel de grond raakt tijdens het hardlopen, wandelen of tijdens het maken van een vergelijkbare beweging. Op den duur verergert de pijn en is hij constant aanwezig. Ook is de spier vlak naast het scheenbeen vaak erg pijnlijk. Een scheenbeenvliesontsteking is een blessure die veel voorkomt bij hardlopers of fanatiek wandelaars en wordt meestal veroorzaakt door overbelasting.

De pijn wordt na een behandeltraject of een periode van rust soms wel iets minder, maar als het lichaam weer wordt belast met jouw alledaagse bezigheden komt deze toch vaak weer terug. Men gaat er vaak ten onrechte van uit dat pijnstilling, een operatie of “er maar mee leren leven” de enige opties zijn. Bevindt jij je in dezelfde hulpeloze situatie op het moment? Neem contact met ons op.

Contact opnemen

Gratis pijncheck

Met de gratis Pijncheck van Jouw TOPvorm onderzoeken we jouw klachten en gaan we opzoek naar de beste behandelmethode voor jou!
Laat je gegevens achter en een medewerker van Jouw TOPvorm neemt contact met je op om een afspraak te laten maken.

Analyse

Tijdens de analyse bij een Mylogenics behandeling doen wij eerst verschillende spiertesten om te kijken welke spieren er mogelijk betrokken zijn bij jouw klacht. Bij Shin Splints klachten valt het vaak op dat de spieren in de kuit bijna allemaal een disfunctie vertonen. Dat betekent dat de spier in kwestie niet de volledige functie kan uitoefenen van wat hij eigenlijk zou moeten kunnen. Hij test dus zwak en kan geen power leveren. Vaak zien we dat spierverkleving als gevolg van overbelasting hier de oorzaak van is.

Dit zorgt ervoor dat de spieren in de kuit zich niet goed kunnen aanspannen, maar óók niet goed kunnen ontspannen. Op het moment dat de scheenbeen spieren aan de voorkant de voet optillen, dan moeten de kuitspieren deze beweging toelaten door op dat moment te ontspannen. Als de kuitspieren zich vanwege spierverkleving niet goed kunnen ontspannen dan kost het de scheenbeen spieren dus extra veel moeite om de voet omhoog te bewegen.

De oplossing is dichtbij

Als deze situatie zich lang genoeg aanhoud dan raken de scheenbeen spieren overbelast en kunnen er klachten aan het scheenbeen ontstaan. Veel behandeltechnieken richten zich op dat moment op de plek waar je pijn ervaart, terwijl de oorzaak zich juist vaak aan de andere kant bevindt; in de kuit spieren! Als wij de spierverkleving in de verschillende kuitspieren losmaken met onze behandeltechnieken dan zul je gelijk meer kracht van de kuit en meer mobiliteit van het enkelgewricht ervaren. De scheenbeen spieren hoeven nu minder hard de voet omhoog te trekken en de klachten zullen gelijk afnemen.

Wij hebben al enorm veel mensen blij kunnen maken en succesvol van hun Shin Splints af kunnen helpen met onze behandeltechniek. Ik hoop dat jij de volgende bent! Kom een keer kennis maken met onze behandeltechniek en laat je verbazen! Wil jij ook écht van jouw pijnklachten af? Vul dan het contact formulier in en wij nemen contact met jou op.

Neem contact met ons op!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

SUCCESVERHALEN

Bekijk de verhalen van onze klanten

Jij kunt het!
Kom in Topvorm

Verleg je persoonlijke grenzen en bouw aan een TOP vorm.
Vraag vrijblijvende intake aan