Mylogenics blessure behandeling

Kies voor een professionele behandeling

Blessures effectief behandelen met Mylogenics™

Herkent u dat? U heeft al langere tijd vast van (vage) pijnklachten en zoekt hulp, maar de huidige therapieën leveren onvoldoende resultaat op. Grote kans dat een Mylogenics behandeling van Jouw TOPvorm in de regio Utrecht u van uw klachten kan verhelpen!

Iedereen ervaart wel eens pijnklachten. Vage onverklaarbare pijn aan bijvoorbeeld uw knie, rug of schouder. Sommige klachten ontstaan na bijvoorbeeld een trauma, en andere zijn er langzaamaan ingeslopen. Na een tijdje gaat men hiervoor dan tóch naar de dokter of fysiotherapeut, vaak met onvoldoende resultaat. De pijn wordt na een behandeltraject of een periode van rust soms wel iets minder, maar als het lichaam weer wordt belast met uw alledaagse bezigheden komt deze toch vaak weer terug. Men gaat er vaak ten oprechte vanuit dat de pijnstilling, een operatie of “Er maar mee leren leven” de enige opties zijn.

Een Mylogenics behandeling van Jouw TOPvorm heeft een compleet andere kijk op revalidatie en blessure behandeling en gaat op zoek naar de oorzaak van de klacht, in plaats van het gevolg. 

Contact opnemen

Hoe werkt Mylogenics?

Veel behandelmethoden richten zich op de locatie van de pijn. Vaak is deze pijn een gevolg van een compensatiemechanisme van het lichaam, en niet de oorzaak. Zo zijn bijna alle lage rugklachten het gevolg van niet goed functionerende heupspieren. Met Mylogenics sporen wij, door middel van een testsysteem, binnen enkele minuten de zwakke schakels van het lichaam op. Dit creëert een goed beeld van welke structuren verantwoordelijk zijn voor het in stand houden van de pijnklacht. 

Veel klachten worden veroorzaakt of in Stand gehouden door ‘verkleefde spieren’. Verklevingen in spieren ontstaan door een tijdelijk zuurstoftekort in het weefsel. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als gevolg van een trauma of na een periode van inactiviteit. Als spieren beschadigd zijn, of langere tijd niet worden gebruikt, dan kunnen ze dus simpelweg verkleven en hun functie verliezen. Gelukkig is ons lichaam slim en kan het dit heel goed oplossen door te compenseren.

Andere spieren en structuren nemen de functie van de verkleefde spier over en je kan gelukkig nog even door. Als gevolg hiervan raken na verloop van tijd ook deze structuren weer overbelast. Het resultaat hiervan kunnen pijnklachten en soms blessures zijn. Ook kunnen spierverklevingen druk op de zenuwen uitoefenen, wat kan resulteren in uitstralingspijn naar een ander lichaamsdeel.

Activeer je spieren

Verklevingen in spieren kunnen aanvoelen als een verdikking en zorgen er voor dat een spier niet goed kan aanspannen en ontspannen. Bepaalde spieren kunnen zelfs zó ernstig verkleefd zijn dat het niet alleen pijnklachten veroorzaakt maar dat de totale functionaliteit van het lichaamsdeel verloren gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het niet meer kunnen heffen van je arm. 

Met een Mylogenics behandeling kunnen de spieren losgemaakt en weer ‘geactiveerd’ worden, waardoor de pijnklachten direct verminderen, de bewegingsuitslag verbetert en de kracht/functie weer terug komt. Het is belangrijk dat er hierna regelmatig actief functie van de behandelde spieren gevraagd gaat worden. Oftewel: bewegen, bewegen en nog eens bewegen! Wel is het belangrijk dat de belastbaarheid geleidelijk wordt opgevoerd in een gecontroleerd tempo binnen de pijngrens. Krachttraining met losse gewichten is hier een perfect volgende stap voor!

Afspraak maken

Hoe gaat een Mylogenics behandeling in zijn werk?

De Mylogenics behandelingen vinden plaats in mijn behandelruimte op Gebrandyplein 5 in IJsselstein, zo’n 10-15 minuten rijden van Utrecht. Gedurende +- 45 minuten wordt er onderzoekend behandeld en gaan we op zoek naar de oorzaak van je klacht. Gemiddeld genomen wordt er per klacht twee tot vijf keer behandeld, maar het is zeker geen uitzondering dat er na één behandeling al meer dan 50% verbetering wordt ervaren. Voor een behandeling moet er altijd sportkleding gedragen worden, aangezien er textiel tussen de huid en de handen van de practioner moet zitten. Het liefst een lange trainingsbroek en een katoenen t-shirt. Na een behandeling kunnen de behandelde spieren een dag of twee à drie behoorlijk beurs aanvoelen, aangezien de behandeltechnieken behoorlijk impact op het weefsel hebben.

Dankzij onze centrale locatie in het midden van het land zijn wij de ideale partner voor Mylogenics behandelingen in de buurt van Utrecht, Nieuwegein, Houten, Montfoort, Lopik, de Meern & Vianen

Helaas worden de behandelingen momenteel nog niet door de zorgverzekering vergoed. Door de vele uitzonderlijke resultaten staat Mylogenics op het punt een revolutie te worden in de wereld van blessure behandeling en revalidatie!

SUCCESVERHALEN

Bekijk de verhalen van onze klanten

Jij kunt het!
Kom in Topvorm

Verleg je persoonlijke grenzen en bouw aan een TOP vorm.
Vraag vrijblijvende intake aan