Top

Pijn in rug na auto-ongeluk, drastisch verminderd!

Jouw TOPvorm / Blog  / Pijn in rug na auto-ongeluk, drastisch verminderd!

Pijn in rug na auto-ongeluk, drastisch verminderd!

MYLOGENICS. Ik had er nog nooit van gehoord! En wat heb ik daar spijt van. Februari 2012 ben ik aangereden door iemand die door rood reed. Het waren een paar snelle seconden met een jaren lang gevolg. Helse rugpijn die helemaal doortrok tot naar mijn benen. Om de pijn tegen te gaan moest ik op advies van de huisarts beginnen met zo veel mogelijk rust te houden. Dat mocht helaas niet baten.
Toen kwamen de foto’s in het ziekenhuis en ook daar was niks vreemds te zien. Een beetje slijtage, maar dat mocht niet de klachten geven die ik momenteel ondervond. Toch maar naar de fysiotherapeut toe. Om dat verhaal kort te houden: Na 5,5 jaar lang diverse fysiotherapie praktijken en verschillende behandelmethodes te hebben gehad kwam ik het beste weg met dry needling. Het probleem was echter dat deze behandelmethode helaas maar voor korte tijd verlichting gaf. Soms een paar dagen en soms maar een paar uur. Het bleef dus leven met pijn en als het echt niet meer ging dan moest ik snel een afspraak maken.
Toen kwam het mooiste wat iemand ook maar mee kan maken…. Ons zoontje werd geboren. In het begin ging alles hetzelfde door en was er niet meer aan de hand dan anders. Maar… kleintjes worden groter. Naarmate hij zwaarder werd, werd ik toch goed met mijn neus op de feiten gedrukt. De pijn bleef aanwezig en nam meer en meer toe. Op de pijnschaal van 0 tot 10 zat ik ongeveer op een 8, met uitschieters omhoog. Normaal gesproken kon mijn rug na een drukke dag, thuis altijd even een soort van herstellen. Nu was ik thuis echter continu met mijn zoontje bezig en ik wilde hem natuurlijk alle liefde en aandacht geven. Zonder nadenken lekker gek met hem doen en niet op de bank hangen met de tekst “sorry papa zijn rug is op”.

Pijn na auto-ongeluk drastisch verminderd!

Wat ik nog niet geprobeerd had was Personal Training. Ik kende Frank den Blanken van Gold’s Gym en ik wist dat hij goed was op het gebied van training. Het probleem waar we echter tegenaan liepen was zijn drukke agenda in combinatie met het feit dat je voor zijn type trainingsprogramma’s eigenlijk geen fysieke belemmeringen mag hebben. Toen ik hem had benaderd had hij mij ingepland voor een gesprek. In dat gesprek kwam dus helaas ook naar boven dat mijn rug een te grote belemmering zou zijn voor zijn trainingsprogramma’s. Frank kwam met het advies om Tommy van Hees van Jouw Topvorm te benaderen. Hij wist dat Tommy sterk was op het gebied van lage rugklachten. Ik heb Tommy toen direct een bericht gestuurd of ik bij hem terecht kon voor een intake gesprek. Tijdens dat intake gesprek werd zijn behandelmethode uitgelegd en dit was weer iets totaal nieuws voor mij. Dit was nogal een verrassing aangezien ik al aardig wat soorten behandelingen had ondergaan. De uitleg van Tommy was duidelijk en het klonk ook allemaal erg logisch. Tijdens een gratis proefbehandeling werd er gekeken of we er van beide kanten een goed gevoel bij hadden en of we er mee door zouden gaan. Gelukkig was dit voor mij zo! Na 3 behandelingen had ik al minder pijn dan welke therapeut dan ook, ooit had bereikt met mijn rug. De pijn werd in de behandelingen daarna, die inmiddels gecombineerd werden met krachttraining, steeds compacter en beter te lokaliseren. Zo bleek de oorzaak van mijn pijn meer uit mijn heupen te komen dan uit mijn rug! Tijdens het trainen kwamen oefeningen als squaten, planken en noem het maar… Oefeningen die ik 8 jaar lang absoluut niet kon doen vanwege de pijn.

Nu kan ik mijn kind weer in bed leggen zonder dat er een pijnscheut in mijn rug schiet, hem in de lucht gooien en lekker gek doen. Ook kan ik vrienden weer helpen met klussen. Nu moeten er alleen nog wat kleine puntjes op de i gezet worden, maar het eind is heel dichtbij. Inmiddels zit ik op de pijnschaal van 0 tot 10 op een 1 á 2 i.p.v. een 8 met uitschieters naar boven. De stap naar Tommy van Hees van Jouw Topvorm heeft na 8 jaar mijn pijnlijke anker verwijderd. Ik schrijf dit dus ook graag in de hoop dat andere mensen die in een uitzichtloze situatie zitten, ook deze stap kunnen nemen met hopelijk hetzelfde resultaat! Ik had nog nooit van zijn behandelmethode gehoord maar ik zou willen dat ik dit jaren eerder had gedaan!

Heb jij net als Arjan ook last van één of meerdere pijnklachten? Grote kans dat een Mylogenics behandeling van Jouw Topvorm in de regio Utrecht jou van jouw klachten kan verhelpen!

Neem geheel vrijblijvend contact op of bel naar 0613075917.

Benieuwd hoe een Mylogenics behandeling in zijn werk gaat? Klik dan hier voor meer info.

Weg met pijnklachten
Start met trainen
Kom in Topvorm

 

 

Delen
Tommy van Hees