Top

Springschenen verholpen dankzij Mylogenics behandeltechniek

Jouw TOPvorm / Referenties  / Mylogenics  / Springschenen verholpen dankzij Mylogenics behandeltechniek

Springschenen verholpen dankzij Mylogenics behandeltechniek

Lees hier hoe allround sporter Kid na ruim 20 jaar last te hebben gehad van springschenen eindelijk weer 10 km pijnvrij kan hardlopen!

Mijn naam is Kid Snoeren en ik heb al jaren lang last van springschenen. De eerste keer dat ik hier last van kreeg was in de periode dat ik in de D voetbalde ( nu zo’n 20 jaar terug). In de tussentijd is het met fasen wel weggeweest. De pijn was wel “aanwezig” maar in een beperkte mate dat het “te doen was” om er gewoon mee te sporten. Echter de afgelopen 4 jaar was de pijn weer op een hoogte punt. Nadat ik met twee vrienden het idee kreeg om een triatlon te gaan doen, kreeg ik bij het hardlopen weer veel last. Hierdoor kon ik niet meer voetballen, was ik beperkt bij de crossfit en moest ik ook de triatlon aan mij voorbij laten gaan.

Nadat één van deze vrienden mij op Facebook in een Mylogenics recensie over springschenen tagde, heb ik contact opgenomen met Tommy van Jouw Topvorm. Aan de telefoon gaf Tommy aan dat hij er wel vertrouwen in had om mij te kunnen helpen met mijn klachten. De oorzaak van mijn springschenen zat volgens Tommy mogelijk in spierverklevingen van mijn kuit. Hij schatte in dat het met maximaal drie behandelingen wel opgelost moest zijn. Tijdens de eerste behandeling zou hij wat tests uitvoeren en kijken of hij met zijn behandeltechnieken wat voor mij zou kunnen betekenen. Ook kon hij dan een wat duidelijkere prognose geven over hoe lang het traject zou duren.

springschenen verholpen dankzij Mylogenics behandelingen

Mijn eerste behandeling ging ik zonder enige verwachting in. Ik zou het gewoon de drie behandelingen aankijken en dan zouden we wel oordelen of deze behandelmethode mij zou kunnen helpen. We begonnen met een aantal tests en hierbij kwam naar voren dat het wel erg gesteld was met de verklevingen in mijn kuit. De drie behandelingen zouden er best eens vier of misschien wel vijf kunnen worden. Jaja dat zal wel dacht ik nog bij mijzelf, we kijken wel hoe het er na 3 behandelingen voor staat. De behandeling zelf was absoluut geen pretje. Dat Tommy in een vorig leven een beul is geweest is goed te merken. Maar alles voor het goede doel. Onder het mom van pijn is emotie en emotie kun je uitschakelen namen we iedere week weer plaats op de behandeltafel. Vooral de 2e week was dat erg zwaar. Tommy had natuurlijk bij de intake verteld dat hij dacht dat het een behandeling of 3/4 zou duren in het ergste geval.
Na de eerste behandeling moest ik na een paar dagen rust een stukje gaan lopen en kijken of het al beter ging, maar bij pijn moest ik meteen stoppen. Vol vertrouwen trok ik mijn schoenen aan voor een hardloop rondje, dat helaas na 200 m al eindigde. Dat was wel een tegenvaller, maar ik had drie behandelingen de tijd gegeven dus toch ging ik die 2e keer maar weer Tommy zijn kant op. Na een paar dagen rust trok ik weer vol goede moed mijn schoenen aan voor een rondje, maar na 500 m weer pijn… Toch ging ik met een goed gevoel op weg naar mijn 3e behandeling. Oké ik liep pas 500 m zonder al te veel pijn, maar dat was toch al verdubbeld in een week. Maar wat vooral heel fijn was, ik had bij mijn dagelijkse werkzaamheden geen pijn meer. Al jaren had ik overdag als ik rondliep ook gewoon altijd kleine pijntjes aan mijn schenen en die had ik nu niet meer. Zonder pijn een trap oplopen sinds jaren! Ik was om en na behandeling drie heb ik in totaal nog een vijftal behandelingen ondergaan. Iedere week kwamen er meer en meer pijnvrije km’s bij en na behandeling vijf liep ik in het bos voor het eerst weer vijf km zonder pijn.
Naast mijn kuiten heeft Tommy ook veel spieren rondom mijn schouders en heupen meegenomen bij de behandelingen en hierdoor merk ik dat ik veel meer bewegingsruimte en mobiliteit heb.

Inmiddels zijn we tien weken verder en heb ik nu in totaal zeven behandelingen gehad. Afgelopen weekend heb ik voor het eerst sinds jaren weer eens tien km zonder pijn gelopen. Daarnaast kan ik weer meedoen met bootcamps, merk ik dat ik met crossfit makkelijker en beter de squat kan uitvoeren en soepeler mijn pull ups kan doen. Ik kan zelfs op zaterdag weer voetballen als we op echt gras moeten spelen. Het hardlopen moet nog wel op een zachte ondergrond om helemaal zonder pijn te kunnen lopen. Maar met rustig opbouwen heb ik er al het vertrouwen in dat dit over een tijd ook gewoon weer op de weg of op het kunstgras kan.

Tommy bedankt voor de behandelingen en als je last heb van springschenen dan zijn de Mylogenics behandelingen bij Jouw Topvorm zeker een uitkomst.

Heeft u ook al langere tijd last van (vage)pijnklachten, zoekt hulp, maar de huidige therapieën leveren onvoldoende resultaat op? Grote kans dat een Mylogenics behandeling van Jouw Topvorm in de regio Utrecht u van uw klachten kan verhelpen.
Neem geheel vrijblijvend contact op of bel naar 0613075917.

Benieuwd hoe een Mylogenics behandeling in zijn werk gaat? Klik dan hier voor meer info.

Weg met pijnklachten, start met trainen en kom weer in Topvorm!

Delen
Tommy van Hees