Top

Rugklachten verholpen door nieuw soort therapie: Mylogenics

Jouw TOPvorm / Blog  / Rugklachten verholpen door nieuw soort therapie: Mylogenics

Rugklachten verholpen door nieuw soort therapie: Mylogenics

Rugklachten! Nooit, never gehad of ervaren. Tot 4 jaar geleden…..

Tijdens het sporten in de sportschool ben ik door mijn rug gegaan. Toen begon alle ellende. Vier jaar lang voelde ik mij fysiek zwak, beperkt in wat ik deed en steeds ervoer ik dezelfde pijn waardoor ik bewust moest leren omgaan met mijn rugklachten. Elke keer dacht ik: “het gaat vanzelf wel over”, maar ik was elke keer een illusie rijker. De klachten hielden zich aan en het werd alleen maar erger. De angst dat ik op elk moment van de dag door mijn rug kon gaan, kostte mij veel energie.

De afgelopen jaren heb ik talloze therapieën gehad om van mijn klachten af te komen: o.a. verschillende fysiotherapeuten, manuele therapie, mensendieck, cupping therapie, osteopathie, acupunctuur en een chiropractor. Niets hielp mij om van deze rugklachten af te komen. Elke keer maakte ik mijzelf wijs dat het over zou gaan, maar dat was niet het geval. De huisarts deelde mij mede dat ik er maar mee moest leren leven.

Het diepte punt van de afgelopen vier jaar heb ik de afgelopen zomer ervaren. Een paar dagen voordat ik op vakantie ging, ben ik door mijn rug gegaan. Eventjes de veters van mijn schoenen strikken was het gene wat mij fataal was geworden. Mijn vakantie was geannuleerd en ik kon thuis plat gaan liggen. Ik besloot een MRI scan te laten maken want ik was ten einde raad. Uiteindelijk kreeg ik de uitslag binnen: het was positief en er waren geen afwijkingen geconstateerd in mijn rug. Aan de ene kant was ik opgelucht dat mijn rug niets mankeerde, maar aan de andere kant hoopte ik dat er iets te zien zou zijn waardoor ik er achter zou komen wat de oorzaak van deze ellende was. “Helaas” zei de arts, “ik kan je niet verder helpen. Wellicht zijn je rugspieren te zwak”. Toen begon ik echt te geloven dat ik hiermee moest leren leven.

Een halfjaar na dato moest ik voor mijn werk een sporttest afleggen. De eerste ronde al ging ik door mijn rug. Ik was mentaal stuk en kreeg een déja vu gevoel. Op dat moment tipte een collega mij op het feit dat hij ook rugklachten had en er met slechts één behandeling vanaf was gekomen. Een collega zou een nieuwe therapie toepassen wat zeker de rugklachten zou verminderen, cq geheel verhelpen, genaamd Mylogenics. (daar had ik dus nog nooit van gehoord….) Ik geloofde het niet maar toch was ik nieuwsgierig naar deze nieuwe therapie. Aangezien ik veel therapieën heb gehad, had ik geen hoge verwachtingen. Voor mij was het de zoveelste van de vele therapieën en het zou dan ook niet veel bijdragen aan mijn herstel, dacht ik.

Toch een afspraak gemaakt met Tommy om deze therapie te ervaren. Tommy legde mij keurig uit wat deze therapie inhield en wat de spelregels waren. Tijdens het intakegesprek gaf Tommy aan dat hij mogelijk de oorzaak wist van mijn rugklachten en als kert op de taart zei hij dat ik waarschijnlijk maar 2 behandelingen nodig zou hebben. Ik begon te lachen en dacht bij mijzelf: haha het zou wel…

Tommy, jij had gelijk en ik had het mis. Je bent een professional en ik ben jou zeer dankbaar. De eerste sessie voelde ik mij al als herboren, terwijl ik 4 jaar lang heel veel therapieën heb gehad. Na de eerste behandeling voelde ik al een groot verschil en had ik het gevoel dat ik de hele wereld aan kon. Dit gevoel had ik de afgelopen jaren echt gemist. Dit gaf mij weer hoop om volledig van mijn rugklachten af te komen. Na de tweede sessie en een paar goede oefeningen ben ik er van overtuigd dat het weer goed komt.

Ik raad iedereen aan, die dezelfde klachten heeft, bij Tommy in behandeling te gaan.

Tommy je bent een topper en mijn dank is groot. Dankzij jou kan ik nu weer met veel plezier naar de sportschool gaan!

Trainen zonder rugklachten

Heeft u ook al langere tijd last van (vage)pijnklachten, zoekt hulp, maar de huidige therapieën leveren onvoldoende resultaat op? Grote kans dat een Mylogenics behandeling van Jouw Topvorm in de regio Utrecht u van uw klachten kan verhelpen.

Neem geheel vrijblijvend contact op of bel naar 0613075917.

Benieuwd hoe een Mylogenics behandeling in zijn werk gaat? Klik dan hier voor meer informatie

Weg met pijnklachten, start met trainen en kom weer in Topvorm!

 

 

Delen
Tommy van Hees